Solf Marthaförening r.f

Solf Marthaförening r.f

Föreningen grundades den 13 april 1917 och föreningen var under den första tiden filial under Vasa Marthaförening. Till föreningens första ordförande valdes prästfrun Mimmi Lindberg. Övriga ordföranden under åren har varit Amanda Finne, Aina Storkull, Edith Falk, Thyra Majors, Else Smedman, Britta Kull, Astrid Båsk och Marita Ekblad.

Vår nuvarande ordförande Birgitta Lindros är alltså föreningens 10:nde ordförande. Vi firade 80-års jubileum den 20 april 1997 och Margit Holm skrev historiken över vår 80-åriga verksamhet.

Under tiden september – maj träffas vi en gång i månaden i pensionärshemmets matsal och på pogrammet står då bl a hälso- och skönhetsvård, mode, matlagning, bakning, demonstrationer av olika slag, föredrag, reseskildringar, auktion, alltså någonting för alla smakinriktningar. Vi umgås, trivs tillsammans och sätter stort värde på samvaron vid våra träffar.

Uppfattningen att marthorna bara handarbetar och dricker kaffe på sina träffar stämmer minsann inte alls då det gäller vår förening!

Vi far på utfärd varje sommar, firar julfest och på Sundars hjälper vi traditionsenligt till på bl a hantverkardagarna, höst- och julmarknaden. På julöppningen i Solf bakar vi pepparkakor med skolbarnen och ordnar lotteri.

Marthaföreningen understöder bl a lokala föreningar och vi sänder också bidrag till utlandet. Vi har sedan många år tillbaka ett fadderbarn i Rumänien. Som nyhet kan nämnas att en flickmarthagrupp kommer att börja sin verksamhet hösten 2005.

Nya medlemmar är varmt välkomna med i vår verksamhet och vi ser fram emot att träffa er. Följ med vår annonsering i föreningsspalten i Vasabladet och på Axet och Florina i Solf, så får ni veta när vi träffas.

Ni är också välkomna att ringa till vår ordförande på
tel. 06 3447 702 eller 050 524 1895.